VANT PRIS: Tuva Børgedotter Larsen

Teater: « En glitrende artist utover det vanlige», skriver juryen:

Hedrer Tuva med gjev pris

Hva skjer på opp.no

Fra toppen av Hovden søndag formiddag.

Åpnet Ådalen:

Bader i sol

Meningsmåling

Var det smart av Oppdal Ap å vrake Kirsti Welander som ordførerkandidat?
Ja
31%
624
Nei
69%
1365
Camilla Grøseth i forkledning i andre episode av

Camilla er med videre:

Ny seier for Team Buda

Utsetter åpning:

Sterk vind i skiheisen

Annonse
Bildet viser oppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur.

Oppdretternes siste håp knust - ny regjering går for forbud:

KrF tapte - pelsdyrnæringa avvikles

 1. oddvar magne skjørstadmo For 8 timer siden

  Jeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vi... Vis mer Jeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vil ha fullt av ville dyr i Norsk natur, eller rettere sagt, gjøre om Norge til et naturreservat for ville dyr. Men har de folkevalgte egentlig fått mandat fra folket til å legge ned næringsvirksomhet og arbeidsplasser, uten å forandre på lovverket som danner grunnlaget for mandatet? Arbeidsplasser kan vel forsvinne ved konkurser, nedleggelser og innsparinger, men er det noe de folkevalgte kan gjøre? Hvis det er noen som er godt bevandret i jussens finurligheter, så burde de gå igjennom konstitusjonen (lovverket) som Storting og Regjering har som fundament. For dette her har vel aldri skjedd noen gang i Norge som selvstendig nasjon.

 2. Inge Bertil Bruseth For 2 dager siden

  Trivsel og godt stell gjør pelsen godt,regner jeg med 🐺 Har også vært levebrødet til mange i mannsaldrer🤔

Legg inn kommentar
Annonse

Debatt

Mogens Juul Rasmussen
Tor Snøve håper å samle rekkene til valgkampen, selv om det ble mannefall på lista Ap vedtok mandag kveld.

Reagerer kraftig på uttalelser fra Aps ordførerkandidat:

Provosert av en Oppdaling

 1. Carl S. Bjurstedt For 46 minutter siden

  TAKK!, Mogens. Har prøvd å manne meg opp til å skrive noe lignende. For meg ser det ut som et misogynt bygdedyr har slup... Vis mer TAKK!, Mogens. Har prøvd å manne meg opp til å skrive noe lignende. For meg ser det ut som et misogynt bygdedyr har sluppet løs. Lover ikke bra for oss som bare er gift med etniske oppdalinger...

 2. Marie Langseth For 1 dag siden

  Enig med deg Ole Morten, slike uttalelser provoserer. Her er mye dumt gjort, noen og enhver må tenke seg om til høstens ... Vis mer Enig med deg Ole Morten, slike uttalelser provoserer. Her er mye dumt gjort, noen og enhver må tenke seg om til høstens valg. Hvem skal få styre med bøgda vår, vi har mange flinke innflytta oppdalinger. En annen ting er vi mange så kalt Ekte opdalinger igjen her?

Legg inn kommentar

Siste fra Oppslagstavla

Sivert Berg
1 dag siden i Leie
Leilighet ønskes leid.

Ønsker å leie leilighet i sentrumsområdet, Oppdal. Minimum – ca. 70 m2 , 2 soverom og veranda.
Vi er et rolig ektepar på 60+. Kan flytte inn når som helst.

Henvendelse til mob. nr. 41240735

Kommenter
Roy Furu
6 dager siden i Leie
Leier ut flott fritidsbolig som ligger i skitrekket Hovden.

Meget fin leilighet på ca.55m2 med sengeplass til max 7stk, leies ut på kortid, langtid eller åremål. Leiligheten har høy standard, med 20m2 terrasse,kabel-TV,vaskemaskin, ski bod og opp brøytet P-plass. Bare ta kontakt for pris og mere info. Kan leies ut omgående 🙂
Mob: 90021016

Kommenter
Jeanita S. Larsen
7 dager siden i Gratulasjoner
Mats Larsen Dalslåen 11 år

Hurra for hele husets apekatt som fyller 11 år den 14.Januar. Måtte dagen bli fantastisk og feiringa til helga bli kjempeartig.

Kommenter
Storhornet ligger i området som utredes for vindkraft. Neste generasjons vindmøller kan bli opptil 250 meter høye. Dagens vindmøller, som på Fosen, er rundt 100 meter med et vingespenn på 150 meter.

Se kartet – NVE lover utredningssvar 1. april:

Her kan det bli vindmøller

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 dag siden

  Områdene som er vurdert for utbygging, er vel Storhornet og Blåøret. Når en ser på utbygginga av skiheiser og hotell i o... Vis mer Områdene som er vurdert for utbygging, er vel Storhornet og Blåøret. Når en ser på utbygginga av skiheiser og hotell i området Vangslia og Hovden og Stølen, så skulle det vel ikke være iveien med noen vindmøller på fjellet heller.

 2. Harald Kr. Jære For 2 dager siden

  Rettelse på skrivefeil i min kommentar: Ikke 1600 husstander , men 600.

Legg inn kommentar
Bildet viser oppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur.

PELS-NEDLEGGELSEN: Erstatningene dekker ikke tapene i Oppdal:

Rådmannen refser regjeringen

Se hvordan stamfisken til ny oppdrettsfabrikk blir til:

Les dagens OPP

 1. Tore Wolden For 23 timer siden

  Utrolig spennende prosjekt! Hvis det skulle gå så galt at produksjon av pelsdyrfor bli minimal på Forkjøkkenet, kanskje ... Vis mer Utrolig spennende prosjekt! Hvis det skulle gå så galt at produksjon av pelsdyrfor bli minimal på Forkjøkkenet, kanskje produksjon av fiskefôr til oppdretts eventyret på Driva er et alternativ? Kortreist mat trenger ikke være helt av veien. Og de har gode lokaler å kunnskap.

Legg inn kommentar
Ordfører Kirsti Welander (Ap)

Ordføreren mener nedleggelsen er et politisk svik:

– Bør bruke mer pels

 1. oddvar magne skjørstadmo For 3 dager siden

  Da må jeg se om jeg finner en annorakk jeg kjøpte for mange år siden. Den har ei hette med en kant av ekte ULVEHÅR!!!!... Vis mer Da må jeg se om jeg finner en annorakk jeg kjøpte for mange år siden. Den har ei hette med en kant av ekte ULVEHÅR!!!!

 2. Inge Bertil Bruseth For 3 dager siden

  Pelsdyrnedleggelsen skaper frustrasjon, utrygghet og kan føre til store psykiske problemer for pelsdyrbøndene og deres f... Vis mer Pelsdyrnedleggelsen skaper frustrasjon, utrygghet og kan føre til store psykiske problemer for pelsdyrbøndene og deres familier.

Legg inn kommentar

Siste kommentarer

 • Carl S. Bjurstedt for For 2 timer siden i Provosert av en Oppdaling

  ATAKK!, Mogens. Har prøvd å manne meg opp til å skrive noe lignende. For meg ser det ut som et misogynt bygdedyr har slup... Vis mer TAKK!, Mogens. Har prøvd å manne meg opp til å skrive noe lignende. For meg ser det ut som et misogynt bygdedyr har sluppet løs. Lover ikke bra for oss som bare er gift med etniske oppdalinger...

 • oddvar magne skjørstadmo for For 9 timer siden i KrF tapte - pelsdyrnæringa avvikles

  AJeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vi... Vis mer Jeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vil ha fullt av ville dyr i Norsk natur, eller rettere sagt, gjøre om Norge til et naturreservat for ville dyr. Men har de folkevalgte egentlig fått mandat fra folket til å legge ned næringsvirksomhet og arbeidsplasser, uten å forandre på lovverket som danner grunnlaget for mandatet? Arbeidsplasser kan vel forsvinne ved konkurser, nedleggelser og innsparinger, men er det noe de folkevalgte kan gjøre? Hvis det er noen som er godt bevandret i jussens finurligheter, så burde de gå igjennom konstitusjonen (lovverket) som Storting og Regjering har som fundament. For dette her har vel aldri skjedd noen gang i Norge som selvstendig nasjon.

 • Tore Wolden for For 24 timer siden i Les dagens OPP

  AUtrolig spennende prosjekt! Hvis det skulle gå så galt at produksjon av pelsdyrfor bli minimal på Forkjøkkenet, kanskje ... Vis mer Utrolig spennende prosjekt! Hvis det skulle gå så galt at produksjon av pelsdyrfor bli minimal på Forkjøkkenet, kanskje produksjon av fiskefôr til oppdretts eventyret på Driva er et alternativ? Kortreist mat trenger ikke være helt av veien. Og de har gode lokaler å kunnskap.

Debatt

Frode Støre Bergrem mfl.
Storhornet ligger inne i området som NVE utreder for vindkraft.

Turistforeningen advarer mot ødelagt friluftsliv:

Utreder vindkraftutbygging av fjellperler

 1. Egil Hjelmeland For 4 dager siden

  Storhornet- og Blåøret-massivene burde vært vernet.

Legg inn kommentar
STÅR PÅ: Dale maskin jobber på spreng med snøen for å ha klar skiløyper til helgeutfarten

Lykkelige entreprenører jobber for å få til skiløypene:

Drukner i snø

 1. oddvar magne skjørstadmo For 5 dager siden

  Jeg måket snø første gang fra kl 1200 på dagen i går mandag, andre gang, fra kl 2100 om kvelden. Begge gangene så hadde ... Vis mer Jeg måket snø første gang fra kl 1200 på dagen i går mandag, andre gang, fra kl 2100 om kvelden. Begge gangene så hadde det kommet i allefall 20 cm. Det skulle bli i underkant av en halv meter med snø i løpet av 9 timer, i underkant av et halvt døgn.

Legg inn kommentar
Kirsti Welander forklarer at hun trekker seg fra nominasjonslista etter at flertallet på nominasjonsmøte ikke ville gjenvelge henne som toppkandidat.

NOMINASJONSDRAMAET I AP: Welander om spillet i Ap-kulissene:

– Har jobbet for å kaste meg lenge

Trond Mesloe trakk seg fra lista da møtet vraket Kirsti Welander.

Slik ble Snøves lag til valget:

Mannefall på Ap-lista

 1. oddvar magne skjørstadmo For 5 dager siden

  Dette er da vel ikke en kamp mellom de aktuelle kandidatene. Det er vel flertallet i Oppdal AP som velger den de vil ha ... Vis mer Dette er da vel ikke en kamp mellom de aktuelle kandidatene. Det er vel flertallet i Oppdal AP som velger den de vil ha på topp på lista, og som ordførerkandidat?

 2. Harald Kr. Jære For 5 dager siden

  Indre uro og maktkamp har i alle tider preget Ap når en ser på historien. Men ofte har "taperne" fortsatt i politikken f... Vis mer Indre uro og maktkamp har i alle tider preget Ap når en ser på historien. Men ofte har "taperne" fortsatt i politikken for å kjempe for den sosialdemokratiske ideologien og kanskje vinne ved neste korsvei. Men her ser det ut til at hvis man ikke får det akkurat som man vil kan det være det samme med hele politikken. Med andre ord er hvem som styrer viktigere enn å fortsette å kjempe for partiet. Da kan en spørre om det sosialdemokratiske sinnelaget ikke stakk så dypt som en kanskje kunne forvente.

Legg inn kommentar
Her får Kirsti Welanden den brutale beskjeden om at hun er vraket som Arbeiderpartiets ordførerkandidat ved høstens valg. Minuttet etter trakk hun seg fra 2. plassen.

NOMINASJONSDRAMAET I AP: Tor Snøve danket ut ordføreren - Ap-profiler trekker seg:

Her får Kirsti sparken av Ap

 1. oddvar magne skjørstadmo For 4 dager siden

  For å kommentere det siste innlegget; Det er vel og bra med god utdannelse, men en får god utdannelse i "livets skole " ... Vis mer For å kommentere det siste innlegget; Det er vel og bra med god utdannelse, men en får god utdannelse i "livets skole " også, både i teori og i praktisk arbeid, som danner grunnlaget for vett og forstand. En kan vel ikke plukke ut representanter til kommunestyret og som ordfører, på grunnlag av den som har mest og best utdannelse. Da vil det vel bli en akademisk elite som styrer kommunene. Da blir det vel som før i tiden, da det var fullt av småkonger og hertuger som råla at seg alt som var, og eide alt og bestemte alt, og alle de andre var prisgitt en overklasse og var slaver. Det er heldigvis slutt på den tiden, og at vi har ytringsfrihet og demokrati !

 2. Odd Nyberg For 5 dager siden

  For å styre en kommune med mange millioner kroner som fordeles, kreves ingen utdannelse eller vurdering av tidligere pre... Vis mer For å styre en kommune med mange millioner kroner som fordeles, kreves ingen utdannelse eller vurdering av tidligere prestasjoner. Er ikke det litt rart ? Anbefaler heretter å se på CV .

Legg inn kommentar

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert

Johan Schønheyder på stand for Oppdal i Utrecht.

Tok med moskus for å lokke nederlendere tilbake til Oppdal:

– Det koker i Utrecht

 1. oddvar magne skjørstadmo For 5 dager siden

  Heia Johan, du står på for Oppdal, og har gjort det i mange år!!!

 2. Erling Borthen For 6 dager siden

  Flott initiativ og Johan har erfaring … turistene er avhengig av info og markedsføring for å "se " destinasjon Oppdal og... Vis mer Flott initiativ og Johan har erfaring … turistene er avhengig av info og markedsføring for å "se " destinasjon Oppdal og kvalitetene som ligger der. Håper flere henger seg på (:o))

Legg inn kommentar
Ap-gruppa med Tor Snøve, Idar Heggvold, Ragnhild Skjevik, Arnt Gulaker, Hanne Torve, Monica Flor og ordfører Kirsti Welander tok et kjapt gruppemøte under finpussen av budsjettet for 2018.

AP-NOMINASJONEN: Ap-veteraner slår ring om ordføreren før nominasjonsdrama:

Ber Tor droppe kampen

 1. Per Ole Aalberg For 1 uke siden

  Takk for tilbakemeldingen, Flor! Vi har gått gjennom intervju-notatene en gang til og lagt til en presisering i saken.

 2. Haakon Nordseth For 1 uke siden

  I det politiske utviklingslandskapet vi har foran oss er dette det vi trenger minst av alt. Vi har en dyktig, ryddig og ... Vis mer I det politiske utviklingslandskapet vi har foran oss er dette det vi trenger minst av alt. Vi har en dyktig, ryddig og dønn solid ordfører i Kirsti. Et og annet politisk glipptak må tillates rollen som førstedame i kommunen vår. Nei politisk eksperimentell virksomhet er det vi minst av alt trenger akkurat nå.

Legg inn kommentar

Cheap NHL Jerseys B's News Top Selling NFL Jerseys Pitty's News Buy Best Cheap NHL jerseys Online Bu9'er We Share News Off the World Cheap Wholesale NFL Jerseys USA Wholesale NFL Jerseys Web Sitemap 0k's - We Share News